maart 6, 2017

Het is hier fantastisch

| Najaarsproductie

In november 2016 brachten wij in Het Veur Theater de komedie “Het is hier fantastisch!” van de auteurs Michael Pertwee en John Chapman.
De regie was in handen van Guus Vervaart.

Luxe villa

Commander Chittender (Chitto), een stevige drinker, verhuurt in een Portugees dorpje een luxe villa aan het echtpaar Eve en Leslie Smith.  Het feit wil dat Chitto de villa in dezelfde week ook aan het echtpaar Charles en Mary heeft verhuurd en zich niet bewust is van deze dubbele boeking. Dit resulteert in een grote verwarring.  Als beide koppels elkaar eindelijk treffen, denkt elk koppel dat het andere koppel het personeels-echtpaar Pedro en Maria is, dat Chitto zou hebben ingehuurd om de gasten te kunnen dienen.

Schoonmoeder met verrassing

Omdat ze allen slecht de Portugese taal beheersen, begrijpt niemand elkaar, waardoor er een ruzie ontstaat. Nadat de ware toedracht boven tafel is gekomen, besluit Charles om Eve en Leslie uit het huis te zetten.  Op dat moment verschijnt Celia aan de deur, de schoonmoeder van Charles. Hij moet het echtpaar Smith nu wel vertellen dat Mary niet zijn vrouw, maar zijn vriendin is. Om zichzelf niet te verraden, wijst Charles elke aanwezige een andere rol toe. Met vallen en opstaan kan iedereen Celia zo wijs maken dat Charles met een vriend een weekje aan het golfen is.
Na Celia’s vertrek lijkt het gevaar geweken, maar ze komt terug met een verrassing.

De Cast

Iwan Baas
Wesley Helder
Lotte Segeth
Lowie Bolleboom
Mandy de Bruijn
Anneke Plus
Wim Groeneweg
Nicole van der Meer/Monique van der Ham/Ingrid Blom

Auteur

Michael Pertwee en John Chapman

Regie

Guus Vervaart

Techniek

Ivor Sterk

Toneelgroep De Gezellen