mei 24, 2018

Verre Vrienden

Verre Vrienden

In mei 2018 brachten wij in Het Veur Theater de komedie “Verre Vrienden” van de auteur Alan Ayckbourn. De regie was in handen van Ruud Klootwijk.

Enkele vrienden ontmoeten elkaar op een zaterdagmiddag. Ze wachten op hun oude vriend Tom. Zijn vriendin is twee maanden geleden verdronken en het is tijd om hem op te vrolijken.

Zelf hebben ze weinig reden om vrolijk te zijn: ongewilde kinderloosheid, een huwelijk dat op springen staat en een buitenechtelijke verhouding maken de zaken er niet gezelliger op.

De mannen weten niet zo goed waar ze met Tom over moeten praten. Zijn ze eigenlijk ooit wel echt vrienden geweest? Die laatste vraag hangt nog in de lucht als Tom binnenkomt. Die is ontzettend vrolijk. Op het irritante af. Hij beseft dat hij de grote liefde heeft gekend. Dat heeft hem met het leven verzoend. Zijn geluk is voor de anderen een harde confrontatie met hun eigen eenzaamheid en verdriet. Alan Ayckbourn – één van de grote komedieschrijvers van het moderne Britse theater – laat ons als geen ander lachen om onze eigen tekortkomingen. Verre Vrienden, een persoonlijke favoriet van de schrijver, is een hoogtepunt uit zijn werk.

De cast: Carla Hoenselaar, Guus van Wijk, Monique van der Ham, David van den Bergen, Monique Rapati en Iwan Baas.

Toneelgroep De Gezellen