Welkom

Welkom op de website van Toneelgroep “De Gezellen” Onze theatergroep bestaat sinds 1945 en behoort tot één van de bekendste (amateur) toneelgezelschappen in de Haagse regio. De groep bestaat uit een groot aantal enthousiaste mensen (acteurs, technici, grimeurs en decorbouwers) en het gezamenlijke doel is: met veel plezier een mooi “eindproduct” op de planken zetten. De afgelopen 30 jaar is ons gezelschap regelmatig onderscheiden met diverse toneelprijzen en weet het publiek de weg naar “De Gezellen” inmiddels met gemak te vinden. Kortom: een voorstelling van “De Gezellen” is altijd goed voor een gezellig avondje of middag uit!

In de periode 1988 – 2004 brachten wij al onze producties ten tonele in ons eigen “vestzaktheater”, THEATER88, midden in het Leidschendamse centrum. Van 2004 tot 2013 waren wij gehuisvest in theater Camuz, het tot theater omgebouwde kerkje aan de Damlaan, eveneens in het centrum.

Vanaf mei 2013 brengen wij onze producties vanuit Het Veur Theater! Een vertrouwde plek, met een nieuwe naam. Dankzij het initiatief van de ondernemers van Alles naar wens v.o.f. maakte het theater aan de Damlaan een doorstart (zonder subsidie) waarbij het culturele en commerciële samen zullen gaan.

Jaarlijks brengen “De Gezellen” 2 avondvullende (volwassen) producties, in mei en november, meestal in het genre komedie/blijspel.

Tijdens de voorverkoopperiodes voor onze donateurs zijn onze voorstellingen meestal al voor 80% uitverkocht. U kunt ook als vereniging, school, organisatie of gewoon voor een familiefeest een besloten voorstelling boeken (eventueel ook gecombineerd met een hapje en een drankje in het gezellige Theatercafé). Wel is het raadzaam hier ruim van te voren naar te informeren.

Bent u nieuwsgierig geworden naar “De Gezellen”? Kijkt u dan snel verder op onze site. Wij hopen u binnenkort een keer te mogen begroeten bij één van onze voorstellingen!

Toneelgroep De Gezellen